







Suna bine, pare imposibil si pare un titlu din ala care vrea sa vanda pastile. :))
Nu, nu e, va promit, asa ca puteti sa il cititi pana la capat, ca informatiile va pot fi utile.
Sarbatorile, indiferent ca e Craciun, Paste sau altele mai mici, ar trebui sa fie un motiv destul de bun pentru a medita, pentru a te relaxa, pentru a petrece timp pretios alaturi de cei dragi, pentru a te deconecta de la tot si de la toate. Stai departe de telefon, de laptop, de tehnologie si pretuieste fiecare clipa, altfel va veni o perioada in care, privind inapoi, vei regreta ca nu ai acordat atentie mai mare unor lucruri care la un moment dat ti se pareau banale. Sarbatorile sunt pentru suflet.
Deci sarbatorile nu sunt despre mancare, despre exagerat de multa mancare, cum e obiceiul pe la noi. Poate nu treci la extrema cealalta sa mananci numai salate, n-ai cum. Unele traditii referitoare la mancare se respecta de la sine: sarmalute, friptura de miel, drob, pasca, cozonac, oua etc in functie de zona. Odata le mancai fara sa iti pese de cum arati insa acum ai facut o schimbare in viata ta: miscarea nu lipseste din programul tau zilnic si te-ai mutat pe o alimentatie echilibrata. Acum ce faci de Paste cand ai tu tentatiile tale interne iar cand mergi la cunoscuti, mai insista si acestia sa mananci de toate? Te risti sa pui cateva kilograme pe tine apoi sa te chinui sa le dai jos? Chiar se merita? E senzatia falsa de placere de moment mai puternica decat obiectivele tale?
Nu, fantasticii nostri nu pot cadea in capcanele alimentare ale acestei perioade. Limita este singura propunere pe care o avem pentru voi, limita inferioara, limita supravietuirii poftei :)) Si pofta nu trece cu o farfurie cu varf, ci doar cu o lingura – doua, o bucatica sau o felie. :))
Ai o singura cale de iesire: mananci cate o cantitate mica din fiecare fel pe rand, la cate o masa, astfel incat pana trece Pastele ai timp sa gusti de toate. Cu ce te ajuta sa infuleci pana nu mai esti in stare sa te misti? Da-ne un singur motiv si nu mai avem nici o obiectie.
P.S. Nu uita si de miscarea zilnica: mergi la o plimbare, alearga, sari coarda cum o faceai cand erai mic/mica, urca si coboara trepte, alearga dupa fluturi, urca dealul din apropiere, danseaza, exploreaza zone noi din localitatea ta sau de langa (pe jos); sau poti trece la nivelul urmator si iti faci un antrenament cu genuflexiuni, fandari, flotari, abdomene etc







Leave a reply