Motivatia de cand erai mic vs motivatia de acum

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Motivatia de cand erai mic vs motivatia de acum

by Ioana

Ideea acestui articol a venit fara sa vreau, nici nu mai stiu cum, dar daca nu ma insel, e posibil sa fi ascultat “Find a fear – The score” si versurile care nu-mi mai ies din cap. Daca nu o stii, o poti asculta acum sau poti veni la Steel Combat sa vezi cat de tare poti lovi pe ea.

Ma voi referi la motivatia adoptarii unui stil de viata sanatos prin miscare si alimentatie echilibrata si a indeplinirii obiectivelor ce vin odata cu acestea.

Stilul de viata sanatos e acela care imbina alimentatia sanatoasa si echilibrata cu miscarea. Mereu asa va fi, alta cale nu exista. Ti-o tot repet la nesfarsit. Daca vrei sa traiesti mult si bine, trebuie sa fii mereu pe obiectiv. Partea proasta e ca trebuie sa fii motivat sa nu te abati (foarte mult) de pe calea dreapta. Cu totii mai dam pe langa dar important e sa nu fie des.

Te-ai hotarat sa vii la sala sa zicem. Faci miscare, de orice fel, arzi calorii, deci ar trebui sa apara rezultate. Dar nu apar mereu pentru ca sportul nu inlocuieste alimentatia nesanatoasa si hipercalorica. Ce faci? Renunti la sport pentru ca “nu am rezultate, nu ajuta ce fac, nu e bun instructorul”. Nu mai bine vezi unde gresesti si incerci sa repari decat sa renunti?

Nu lasa un dulce nesanatos, un cartof prajit, un covrig sa faca ce vrea cu obiectivele tale. Daca stii ce vrei, gasesti solutia singur sau cu ajutor (daca ai nevoie, eu sunt la dispozitia ta oricand). Nu iti pierde motivatia pe drum. Obiectivele se indeplinesc pe termen lung, nu cu bagheta magica de pe o zi pe alta.

Mentine-te motivat si nu renunta! Nu e usor, din contra, dar cum ziceam, trebuie sa stii ce vrei. Motivatia o ai inradacinata in tine, doar ca ai uitat sa o scoti la iveala dau te-ai pierdut undeva pe drum.

Nu iti mai amintesti, nici eu de altfel, dar odata invatai sa mergi. Faceai 2 pasi, cadeai, dar te ridicai si mergeai mai departe. Cadeai iar si iar si te ridicai mereu. Pana ai reusit si nu ai dat inapoi. Te-ai ridicat dupa ce ai cazut ultima data si nu ai mai cazut decat daca ai comis-o la joaca si iti “beleai” iar genunchii. Dar reveneai, mai puternic.

Acum fie ca e vorba de miscare sau alimentatie sau de orice altceva, fa la fel! Te ratacesti de cateva ori, dar in final ajungi sa iti indeplinesti obiectivul. Dupa, te mai poti rataci putin dar macar stii drumul de unde ai plecat si ce ai facut.

Sau poate ai invatat dupa ceva timp sa mergi pe bicicleta. Nu aveai cum din prima sa stai pe 2 roti, dar voiai sa reusesti. Atunci au aparut rotile ajutatoare. Ai pedalat cu ele o perioada pana cand ai reusit si fara. Ai vrut, ai muncit, a fost greu dar ai fost ajutat si ai reusit.

In procesul in care esti implicat acum, e la fel. Esti acelasi tu, doar ca putin mai mare, rotile ajutatoare sunt eu, asa ca da-i inainte!

Atunci nu stiai ce e motivatia dar voiai sa mergi pe picioare/cu bicicleta si nu ai renuntat pana nu ai reusit. Scoate la iveala acea motivatie, acea vointa de a reusi. Daca ai uitat de ea, inseamna ca ai ascuns-o bine. Scormoneste adanc! E a ta si inca iti foloseste!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *