Personal Training la Fantastic Fit

personal training 2
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Personal Training la Fantastic Fit

Mi-am propus sa scriu un articol despre modul in care se desfasoara antrenamentele personale la noi. De cand activez in domeniu am vazut tot felul de variante de antrenamente, mai mult sau mai putin personale, in spatii mai mici sau mai mari, in sali cu aparate in care te antrenezi alaturi de alte cateva zeci de persoane sau intr-un spatiu in care au acces doar cei doi, iar variantele pot continua.

personal training 2

Nu exista varianta buna sau rea. Variantele de mai sus exista pentru ca sunt doritori pentru fiecare din aceste categorii: unii prefera acasa, altii in aer liber, pe stadion sau intr-un spatiu in care sa fie doar ei cu antrenorul.

La noi aveti la dispozitie 2 sali in Metalurgie si una in zona Palas. In ambele cazuri esti prezent in sala doar cu antrenorul, iar sala este doar a ta. In Metalurgie ai la dispozitie un spatiu de 140 mp si unul de 120 mp, iar in zona Palas un studio mai mic, dar intr-o zona foarte accesibila. Atunci cand ai sala doar pentru tine nu mai depinzi de aparatele disponibile din sala, iar antrenorul personal poate pune in aplicare planul de antrenament pregatit din timp.

La sedintele de personal training folosim exercitiile cu greutatea propriului corp sau cu diverse accesorii: bara cu greutati, gantere, saci bulgaresti, mingi medicinale, benzi elastice, corzi, discuri, roti, steppere, bosu, manusi si palmare de box.

La prima sedinta avem evaluarea corporala. Acesta este momentul in care facem cunostinta si aflam datele necesare pentru pregatirea antrenamentelor pe durata colaborarii. Aflam care este greutatea, procentul de grasime din corp, masa musculara, procentul de lichide, rata metabolismului bazal, varsta metabolica si grasimea viscerala. Urmatorul pas este dat de masurarea circumferintelor de la nivelul bratelor, taliei, soldurilor, coapselor si gambelor. Avem nevoie de aceste date pentru a pregati antrenamentele dupa particularitatile fiecaruia si pentru a avea date cu care sa monitorizam progresul.

Dupa evaluarea corporala completam fisa personala cu datele ce le primim de la persoana cu care urmeaza sa colaboram: obiectivul ce si-l propune, operatii anterioare, dureri articulare sau in diferite zone, deviatii posturale, nivel de stres, tipul de alimentatie, ultima data in care a practicat constant activitati fizice etc. In tot acest timp o ”scanam” pentru a detecta eventualele deviatii posturale de care nu stie.

Urmatorul pas – antrenamentul. Incepem cu incalzirea, iar aici urmarim modul in care se misca si nivelul de coordonare. Primul antrenament este unul usor, dar care este resimtit ca fiind foarte greu pentru persoanele ce vin dupa o pauza mare. Aici folosim un numar crescut de exercitii prin care sa ne dam seama de unele aspecte importante in pregatirea antrenamentelor viitoare. Pe durata sedintei de personal training adaptam tot timpul exercitiile si gradul de dificultate la particularitatile persoanei respective.

Antrenamentul se incheie cu o ”sesiune” de stretching asistat. Acesta este momentul in care testam flexibilitatea. Aici vom oferi si cateva recomandari de stretching la locul de munca pentru zonele afectate de statul la birou sau de specificul activitatii.

Dupa acest antrenament am cunoscut mai bine persoana cu care vom colabora in urmatoarea perioada si avem o idee mult mai clara a planurilor de pregatire viitoare. Am consemnat totul in fise pentru ca o parte importanta din munca unui antrenor personal este acasa, cu fisele, notitele si ideile notate pentru creionarea unor antrenamente cat mai specifice, personalizate.

 

La noi antrenamentele nu sunt la intamplare. Tot timpul veti observa ca orice antrenor personal din echipa noastra este cu mapa dupa el. Nu ai cum sa tii minte ce ai lucrat cu x persoana in urma cu 2 antrenamente si ce greutati si tehnici ai folosit si asa mai departe. Din punctul meu de vedere antrenorii personali ce nu au notat undeva ceea ce trebuie sa lucreze cu fiecare in parte nu ”livreaza” un antrenament personalizat, nu au cum.

La noi ai parte de atentia antrenorului personal pe toata durata antrenamentului. Acesta nu sta deloc cu telefonul in mana, nu raspunde la telefon si nu lucreaza cu alte persoane in acelasi timp.
Cum am scris si la inceputul articolului – exista mai multe variante pe piata, depinde de fiecare ce isi doreste.

Noi ne documentam continuu, invatam, aplicam si ne dorim sa oferim cele mai bune servicii de personal training din Iasi. Daca este tipul de activitate ce il agreezi te asteptam la antrenamentele noastre!

personal training 5

Daniel Doroftea, Personal Trainer

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *