







Piept de pui cu piure de mazare si pastarnac
Vrei, nu vrei, trebuie sa mananci sanatos. Trebuie sa ii dai corpului combustibil de calitate daca vrei sa functioneze in parametri optimi.
O masa sanatoasa, e o masa echilibrata din punct de vedere nutritional, asta inseamna sa ii dai corpului atat proteine, cat si grasimi si carbohidrati.
Astazi iti ridic mingea la fileu si iti aduc un pranz consistent, vesel si colorat. De gustos nu mai zic dar te las pe tine sa incerci intai reteta si sa dai verdictul. E un piept de pui cu piure de mazare si pastarnac. E usor low carb dar nu ca nu ati putea sa adaugati voi carb sa suplimentati deficitul.
Ingrediente piept de pui cu piure de mazare si pastarnac
Pentru gatit carnea
125 gr piept pui
sare, piper, rozmarin (aici poti condimenta cum vrei)
Pentru Piure-uri
100 gr pastarnac
1/4 ceapa
10 gr unt
sare
100 gr mazare congelata
1/4 ceapa
10 gr unt
sare, piper
Pentru crusta de pe pui (optional dar arata mai bine si e mai gustoasa)
1/2 lingurita ulei de masline
cateva fire patrunjel
1/2 catel usturoi
cateva fire menta
1 lingurita pesmet
1 lingurita parmezan ras
1/2 lingurita mustar
Gatitul e simplu:
1. Carnea o condimentezi si o pui la cuptor cu putina apa (fara ulei)
2. Pui separat mazarea si pastarnacul la fiert cu cantitatea de ceapa corespunzatoare la fiecare. Cand au fiert, le pasezi si daca ai rabdare le dai prin sita sa iasa pasta fina. Ulterior adaugi untul, condimentele, amesteci si gata.
3. Pentru crusta, amesteci toate ingredientele si invelesti puiul in ele, lasandu-l inca 2-3 minute la cuptor.
Param!
Reteta asa cum e data de mine, are 547 kcal, adica un pranz consistent – 25% proteine, 36% grasimi, 39% carbo. Daca vrei sa fie mai echilibrat, mai adauga cate 50 gr mazare si 50 gr pastarnac si ajungi la 24% proteine, 32% grasimi, 44% carbo.
Ce sa zic? Pofta buna! Mie deocamdata, ca la tine mai dureaza pana gatesti! :))







Leave a reply