Sandwich de post cu avocado si naut

sandwich de post cu avocado si naut 1
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sandwich de post cu avocado si naut

Am intrat in perioada postului Pastelui. O parte il tineti, alta nu, dar o reteta de mancare de pot nu strica nimanui. Recunosc, nu tin post, dar recunosc faptul ca imi place si mancarea de post. Nu fug de ea si daca se intampla sa o am in farfurie, o devorez.

sandwich de post cu avocado si naut 1

Astazi vin si va prezint o gustare, un sandwich de post cu avocado si naut pe care ti-l poti lua la pachetel la serviciu/scoala etc sau il poti manca acasa, de ce nu?. De ce sandwich de post? Pentru ca e practic si e o varianta usor de preparat si pregatit asa cum vei vedea mai tarziu, plus ca iti aduce tot ce ai nevoie sa te simti satul.

De ce il recomand la gustare? Pentru ca e mai consistent decat un fruct pe care probabil esti obisnuit sa il devorezi la gustare. 

Ingredientele sunt usor de gasit:

  • 1/4 conserva naut – 60 gr boabe
  • 1/2 avocado
  • 2 felii paine secara
  • germeni de ridichi
  • zeama de lamaie
  • condimente (eu am pus sare, piper, un praf mic de chilli)

De asamblat totul, ce sa zic? Nu iti ia mai mult de 5 minute cu tot cu luat ingredientele de la locul lor din magazie/frigider.

  1. Pregatesti feliile de maine (le poti praji daca vrei)
  2. Faci o pasta din avocado, zeama de lamaie dupa gust si condimente dupa care o asezi pe ua din feliile de paine
  3. Adaugi peste boabele de naut si germenii de ridichi
  4. Pofta buna!

sandwich de post cu avocado si naut 1

In aceasta varianta de sandwich de post ai doar 300 kcal si urmatoarea impartire pe macronutrienti: 15% proteine, 45% grasimi, 40% carbohidrati.

P.S. Se poate si varianta vegetariana, nu de post, dar mai consistenta, adaugand si un ou fiert felii. In acest caz, se modifica numarul de calorii la 350 iar macronutrientii la 18% proteine, 47% grasimi, 35% carbohidrati

Nu e greu sa mananci sanatos, trebuie doar sa vrei si ori sa gasesti retete care iti plac, ori sa te lasi dus de val si sa improvizezi in bucatarie. Mie imi place sa improvizez. Uneori iese, alteori nu, dar mereu se gasesc variante de imbunatatire si in final iese ce trebuie.

Sanatate in farfurie sa fie!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *